Persoonlijk

Mijn naam is Tessa Meester en ik wil beginnen met een citaat Rumi:

“Beyond right thinking and wrong thinking there is a field, I’ll meet you there”

Vrijheid is naar mijn mening het grootste goed van de mens. Hoe doe je dat dan: vrij zijn? Hoe doe je dat als  het leven je overkomt? Vanuit een groeiend besef dat alles tijdelijk is, probeer ik grip te krijgen op de tijd en vrijheid door bewust keuzes te maken. Door( alles wat me is overkomen in) mijn leven ontdekte ik dat het idee dat je controle hebt maar een illusie is.

In het leven maakt iedereen, al dan niet gekozen, veranderingen door. Zelf maakte ik in 2009 bijvoorbeeld een spontaan herseninfarct door met het daarbij behorende intensieve revalidatieproces en werd desondanks afgekeurd. De gedachten die deze verandering opriepen leverde voor mij onvrijheid op. (angst, boosheid, frustratie, wanhoop, slapenloosheid, bittereheid en depresieve gedachten en gevoelens waren het gevolg)

Iedereen komt dergelijke veranderingen in het leven tegen: verlies, letterlijk door sterven en bijvoorbeeld ontslag, pensioen, ziekte, arbeidsongeschiktheid… overplaatsing. Veranderingen doen iets met de hele mens en zelfs met een hele afdeling en uiteindelijk het hele bedrijf… Wat ik heb ervaren en in praktijk breng is dat het erkenning van die verandering op persoonlijk, collectief en universeel niveau de sleutel is. Erkenning kan goed ondersteunt worden door een ritueel. Zo stap je naar (herwonnen) vrijheid. Dat proces begeleiden (zowel individueel als in groepen en bedrijven) is voor mij mijn herwonnen vrijheid en daarmee geluk.

Ik ben aangesloten bij het ceremoniecollectief.nl en  HeelRitueel.nl. MomentoB verzorgt ook gastlessen voor de verbindingsruimte en coachingstrajecten voor Ja tegen Nu 

Zowel individueel als samen met het ceremoniecollectief verzorg ik opleiding en nascholing voor de beroepsgroep van ritueelbegeleiders in Nederland en België.

Ik volg jaarlijks opleidingen om me verder te ontwikkelen op het gebied van coaching, rituelen, meditatie, begeleiding en sociale psychologie. Afgelopen jaar sloot ik de Academie voor opstellingen af en ben nu ook gecertificeerd opsteller.

Inspiratie. Werken in de ruimte tussen jou en mij, de kracht van echt contact maken. Dat is de kern van mijn werk en persoonlijkheid. Hedy Schleifer inspireert mij daarin enorm.

Moegelijkheid tot commentaar geven afgesloten.