Een bijzondere jongen: How about You

December 2017 ging de telefoon. Of ik ouders bij kon staan, die voor de uitdaging stonden vorm te geven aan een samenkomst ter nagedachtenis aan het leven van hun zoon. Een jongen van 18 jaar die het onomkeerbare besluit had genomen om zijn leven te beƫindigen. Dan voel ik schroom, ik voelde ook direct een groot JA. Nabij zijn is mijn grootste doel en dat kan ik.

Het bleek te gaan om Mick van Meulenbroek. Mick, een grote ziel met een enorme compassie voor de wereld. Mick met een groot brein, een bereidheid om echte levensvragen aan te gaan. Zijn ouders en zus, de belangerijke veilige haven die hem steeds de bedding gaven die hij nodig had. Tot het op was. Mick kon de pijn die de realiteit van het leven hem opleverde niet meer aan. Eckhard Tolle bracht hem nog wat ruimte, al bleek het om op aarde te blijven, voor Mick niet genoeg. Mick nam het besluit om te gaan.

Ik zat aan tafel met intens verdrietige mensen. Het bleken echter ook mensen die ondanks alle eigen emoties met zoveel respect konden spreken over Mick… dat is ongekend! Om in dit verdriet voorbij jezelf, te kunnen zien dat dit de enige keus was die Mick kon maken… Daar was ik stil van. En oh echt alle andere emoties, vragen en gedachten kwamen ook langs… Zij kozen er bewust voor om zich te verbinden met de mildheid en met de enorme liefde die ze voelen voor deze prachtige jongen. Voor deze zoon en broer.

Op 15 jarige leeftijd sprak Mick, die was afgehaakt in het reguliere schoolsysteem, bij Tedx in Roermond. TedX Roermond heeft zijn vraag nu in samenspraak met, Jeanine de moeder van Mick, opgepakt. Tedx Roermond zal in december een editie wijden aan de vraag waarmee Mick zijn speach eindigde “How about you”. Het tema gaat over zijn vraag: Hoe kunnen we een positieve invloed hebben in onze wereld. En persoonlijker: Wat doe jij om met jouw leven waarde toe te voegen aan het geheel, wat is jouw werkelijke nalatenschap…. Indringende en wezenlijke vragen…How about You?

Zie hier het Tedfilpje en binnenkort start de kaartverkoop!

Een diepe buiging voor Mick, en een diepe buiging voor het gezin waarin hij opgroeide. Soms mag je met schroom een glimp zien van een wezenlijke verandering in de wereld… en dat het een keus is die iedereen dagelijks kan maken… Dan rest mij de vraag: “En wat doe ik”?

http://www.tedxroermond.nl/

Dit bericht is geplaatst in activiteit. Bookmark de permalink.

Reactie op Een bijzondere jongen: How about You

  1. Theo Vaes schreef:

    Mick is een held.
    We hadden het voorrecht Mick enkele keren te ontmoeten en zelfs zijn Ted Talk te vertalen in Antwerpen.
    Diep respect!
    Theo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *