momentoB

MomentoB is een knipoog naar het bekende ‘memento mori’ (gedenk te sterven).
Memento verwijst naar gedenken en herinneren, vasthouden.
To Be, is de verwijzing naar het Nu.
Er is maar één moment waarin je kunt leven en beleven en dat is nu.
B staat ook voor Bewust Beleven van Belangrijke momenten.

Bewust beleven van belangrijke momenten

Elk moment in het leven dat je herinnering verdeelt in ervoor en erna is geschikt om vast te leggen in een ritueel of ceremonie. Hoe groot of hoe klein ook. Rituelen markeren de levensloop en passen bij alle levensmomenten.

Een ritueel is ‘een reeks handelingen met een speciale betekenis’. Met een ritueel vier of koester je samen een succes of mijlpaal, laat je bewust los of of herdenk je ingrijpende veranderingen. De kracht van het juiste ritueel maakt een transformatie mogelijk; van herdenken naar vieren, van rouwen naar herinnering, van verdriet naar vrijheid.

Een ceremonie is een afgesproken moment in de tijd waar je eventueel met anderen bewust kiest om te vieren, herdenken en te beleven. In een ceremonie is ruimte voor rituelen, muziek, kunst, tekst, smaak, geur en kleur. Alles in overeenstemming met de persoonlijke wensen. Natuurlijk kun je gebruik maken van tradities en nieuwe ideeën verweven zodat een ceremonie heel persoonlijk wordt.

Alle onderwerpen die zich lenen voor een ritueel zijn ook basis voor vragen. Vragen zijn de basis voor een goed gesprek. Bijvoorbeeld ontslag, ziekte,  boosheid, verdriet, onbalans werk – privé, afscheid nemen; zin-gevende grote en kleine levensvragen kunnen redenen zijn om een gesprekspartner te zoeken. Een gesprek voer je niet alleen wij kunnen luisteren, ondersteunen en begeleiden eventueel coachen we om verandering en stappen mogelijk te maken. Eventueel kun je tot een ritueel besluiten, dat kan, het hoeft niet.

Net als een verzameling goede producten niet automatisch een heerlijke maaltijd tovert, zo is de verzameling van leuke ideetjes niet vanzelfsprekend een geslaagd ritueel en een leuk praatje nog geen goed gesprek en een traject niet zomaar goede coaching.

Ik zie mezelf als chef-kok, die met de juiste producten, volledig afgestemd op jouw wensen en smaak met de juiste bereidingstijd een eenvoudig gerecht of geweldig feestmaal op tafel zet. Ik heb daarvoor de opleiding, de tools, de ingrediënten en de liefde die nodig zijn. Een moment in de tijd dat in de eerste plaats voor de gastheer of gastvrouw en eventueel voor alle genodigden en kracht geeft. Een mooie herinnering die blijft en voldoende energie geeft om door te gaan.

Welkom en eet smakelijk!

Tessa Meester

Moegelijkheid tot commentaar geven afgesloten.