Persoonlijk

Mijn naam is Tessa Meester, ik begin bewust met bovenstaand citaat van Bonhoeffer omdat het de kern raakt van wie ik ben en wat ik denk en doe.

Heb jij ook wel eens vragen, gedachten en ideeën die blijven opdoemen. Een gesprek waarin je oordeelvrij kunt sparren en delen, zoeken naar eigen waarheden werkt bevrijdend en helpt je eigen weg te vinden. Socrates deed dat al, vragen stellen over ‘het goede leven’.

Het goede leven hangt voor mij samen met vrijheid. Vrijheid is misschien wel het grootste goed van de mens. Hoe vrij ben je als het leven je overkomt? In het leven maakt iedereen, voortdurend veranderingen door. Een verandering groot of klein beïnvloedt de hele mens, maar ook zijn persoonlijke en zakelijke leefomgeving. Kiezen blijkt dan essentieel. Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te helpen om zelf keuzes te maken.

Ik doe dat door in de eerste plaats te luisteren en vervolgens vragen te stellen die ertoe doen. De antwoorden heeft iedereen zelf. Er bestaan geen goede en foute antwoorden, wel verschillende inzichten. Je kunt elkaar verrijken, je kunt gedachten bijstellen en keuzes maken! Veiligheid, aandacht en betrokkenheid sturen mij in mijn werk. Dat maakt mij een gelukkig mens. In en door coaching geef je betekenis aan de verandering en zet is zo een eerste stap naar herwonnen vrijheid. Het gesprek kan ook basis zijn voor een ritueel of een tekst die ik uitwerk voor een dienst of ceremonie. Het is daarmee jouw verhaal!

Een voorbeeld uit mijn eigen leven;

Gezond eten, voldoende beweging, niet roken, een leuke baan, studie, sociale contacten, een gezin. Ik deed en had het allemaal. Op 6 oktober 2009, ik was op de dag af veertig en een half jaar, maakte ik een spontaan herseninfarct door.  Er volgde een intensief tweejarig revalidatieproces. Ondanks de inspanning werd ik afgekeurd en ontslagen. De gedachten die deze verandering opriepen leverde voor mij onvrijheid op. Alles kwam voorbij: angst, boosheid, frustratie, wanhoop, slapenloosheid, bitterheid en depressieve gedachten en gevoelens waren het gevolg. De stap daaruit was een bewuste keuze. Ik koos voor geluk en je raadt het al: Het beinvloedde alles! Kiezen is essentieel. Inmiddels durf ik te zeggen dat het het beste is dat me is overkomen, ondanks en dankzij dat infarct sta ik waar ik sta, en ben ik wie ik ben.

Laat ik ook afsluiten met Bonhoeffer: “Een onvervuld verlangen hoeft een vervuld leven niet in de weg te staan”. Ik praat graag met je verder.

Ik ben aangesloten bij het ceremoniecollectief.nl ,  HeelRitueel.nl. en als steunpunt bij La Scuola, academie van Levenskunst. MomentoB verzorgt ook gastlessen voor de leergang systemisch Leiderschap. Als freelancer begeleid ik coachingstrajecten voor Ja tegen Nu 

Jaarlijks volg ik zelf trainingen en opleiding en intervisiebijeenkomsten om me verder te ontwikkelen op het gebied van coaching, rituelen, meditatie, begeleiding en sociale psychologie. Ik ben gecertificeerd opsteller.

Inspiratie vind ik vooral in gesprekken met jou, mijn medemens.  We interacten in de ruimte tussen jou en mij. Daar zit de kracht van écht contact maken. Het is de kern van mijn werk en persoonlijkheid. Hedy Schleifer omschrijft dat mooi.

Moegelijkheid tot commentaar geven afgesloten.